lördag 7 augusti 2010

Morotskaka

Recept Morotskaka

Ingredienser

- 2 ägg
- 50 gr smör
- 2 dl socker
- 2 dl vetemjöl
- 3 dl finrivna morötter
- 1 tsk kanel
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk vaniljsocker

- 75 gr smör
- 3 dl florsocker
- 100 gr philadelphiaost
- 1,5 tsk vaniljsocker
- 1 msk pressad limesaft





Steg för steg

Kakbotten
- Blanda mjöl, kanel, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker.
- Vispa ihop smör och socker till en luftig smet.
- Blanda i äggen och de torra varorna i smörblandning
- Rör ned de rivna morötterna.
- Smörj och bröa ett bakplåtspapper i en ugnsplåt.
- Häll i smeten och grädda i 175 grader, 25-30 minuter.
- Lägg upp kakan på ett bakplåtspapper och låt den svalna.

Kräm
- Vispa alla ingredienser till en fluffig smet
- Bred ut krämen på den väl avsvalnade kakan.
- Låt den färdiga morotskakan stå i kylen en halvtimme innan du skär upp den.

1 kommentar: