lördag 7 augusti 2010

Morotsmuffins

Ingredienser

- 2 stora morötter
- 2 dl hackade valnötter
- 6 1/2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk kanel
- 1/2 tsk salt
- 200 g rumstempererat smör
- 1 dl brun farin
- 2 dl strösocker
- 2 ägg
- 2 dl mjölk

- 150 g philadelphiaost
- 3 dl florsocker
- 1 tsk färskpressad citronjuice

Steg för steg

Kakbotten
- Sätt ugnen på 175 °C.
- Skala och riv morötterna. Hacka valnötterna
- Blanda mjöl, bakpulver, kanel och salt i en skål.
- Rör smör och socker poröst. Vispa i ägg och häll i mjölken.
- Rör försiktigt ner mjölblandningen i mjölkblandningen och bland väl.
- Tillsätt de rivna morötterna och hackade valnötterna och rör om.
- Fördela smeten i formar till strax under kanten.
- Grädda i 25 –30 minuter.

Kräm
- Blanda ost och florsocker med en gaffel tills krämen är mjuk och smidig.
- Häll i citronjuicen och rör om.
- Låt muffinsen svalna innan de garneras med glasyr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar